LATA JARUM THE NATURE ALWAYS THERE

LATA JARUM THE NATURE ALWAYS THERE
FORESTERS HERE

Sabtu, 27 Februari 2010

KERJA-KERJA NAIK TARAF LATA JARUM BERJALAN LANCAR

Dari 15 Dec 2009 hingga kini, semua infrastruktur Lata Jarum sedang di naik taraf untuk kemudahan pengunjung dan imej pelancongan serta Jabatan Perhutanan yang menguruskan kawasan tersebut. Dengan kemudahan yang sedia ada seperti Pusat penerangan, Rumah pelawat, Chalet, Surau, Dewan serbaguna, Gerai, Tandas, Astaka dan Pondok rehat akan memberi keselesaan pada pengunjung yang semakin meningkat saban masa setelah terbiar hampir 7 tahun.

Kerja-kerja naik taraf yang akan di jangkakan selesai pada 5.April 2010 ini dijangkakan akan memberi satu wajah baru dan dimensi baru pada Lata Jarum.

Dengan perubahan pada warna dan wajah pusat penerangan yang baru diharap dapat memberi satu anjakan yang berinovatif serta mencipta kreativiti yang penuh semangat.

Alhamdulillah, 2 tahun berjuang dengan dibantu oleh sahabat-sahabat yang sejiwa dan sealiran minat terhadap sumber alam yang asli yang di anugerah ALLAH s.w.t telah diberkati akan apa yang di usahakan.

Apa pun, terima kasih diucapkan pada boss aku yang banyak memberi ruang aku berkreatif dan pihak UKM serta Menteri Pelancongan Dato' Seri Dr. Ng Yen Yen dan Exco Pelancongan Pahang Dato' Shafiq Fauzan dan tidak lupa rakan-rakan dari media, MNS, penduduk-penduduk kampung Ulu Dong, dari jabatan-jabatan kerajaan daerah Raub, ketua-ketua kampung, penghulu Dong dan paling penting sekali dari isteri dan keluarga yang tercinta menyokong penuh atas usaha aku menumpukan Lata Jarum.

Bagaimana pun, segalanya masih satu permulaan.

Tiada ulasan: